Kaliteli bir SEO çalışması yapılarak web sitenizi arama motoru sonuçlarında çok daha yukarılara taşıyabilmek mümkündür. Ancak bunun için öncelikli olarak uygulamanız gereken bazı yöntemler vardır. Bu yöntemlerden bir tanesi olan domain otoritesi yükseltilmesidir. Peki Domain otoritesi nedir ve nasıl yapılır?
Domain otoritesi sitenizin arama motorlarındaki duruşunu ifade eder ve bunun içindeMoz tarafından geliştirilmiş olan bir puanlama sistemi mevcuttur. Bu puanlama sistemi ise 0-100 arasında değişir. Eğer sizin sitenizin otoritesi yüksekse bu durumda arama motorlarındaki yeriniz her zaman yukarılarda olacaktır. Domain otoritesinin artırılması ise öyle kısa sürede olmaz bunun için süreç içerisinde dikkat etmeniz gereken hususlar vardır. Bu hususları açıklayacak olursak şu şekilde belirtebiliriz.
İlginizi Çekebilir: Kurumsal SEO
Kaliteli İçerikler
Domain otoritesinin yükseltilmesinin ilk basamağı ve temeli içeriklerinizdir. Basit içerikler yerine sıradan olmayan kaliteli içerikler girmeniz gerekir. Bu da özgün ve kullanıcı odaklı içerik demektir. Her zaman akıcı içeriklerin etkisi vardır sitenize gelen ziyaretçi konuyu okurken gerçek anlamda bilgi alabildiğine inanmalı ve yazıyı sonuna kadar okumalıdır. İçeriklerinizin kalitesini artırabilmeniz içinde görsellerden destek alabilirsiniz. Hatta video ile desteklediğiniz içerikleriniz her zaman güzel sonuçlar verecektir. Kaliteli bir içerik hazırlanırken en az 800 kelime ve daha fazlası olmasına dikkat etmelisiniz.
İçerik Optimizasyonu
İçeriklerinizin gelişi güzel değil mutlaka optimize edilmiş olması gerekiyor. Anahtar kelimeleriniz istenilen yüzdelik dilimde olmalı heading etiketleri doğru girilmeli ve link yapısı, meta, description mutlaka eklenmelidir. Bu başarılı optimizeyi yaptığınızda ise kaliteli bir içerik sahibi olursunuz.
Anahtar kelime seçimi
Önce içerik yazılıp sonrasında anahtar kelime seçmek yanlıştır. Bunun için önce bir anahtar kelime analizi yapılmalı ve sonrasında makalenin yazına başlamanız gerekiyor. Anahtar kelimenizi aranma hacmi yüksek olanlardan seçmeniz faydalı olacaktır. Anahtar kelimelerinize yan kelimeler yani benzer kelimeler eklenerek semantik bir yapı da gerçekleştirilebilir.
Anahtar kelime yoğunluğu
Anahtar kelimenizi olması gerektiğinden fazla kullanmamanız gerekiyor. Çok fazla anahtar kelimeye boğulmuş olan bir makale değerini kaybedecektir. Bunun için içeriğinizin kalitesini düşürmek istemiyorsanız mutlaka anahtar kelime oranına dikkat etmelisiniz. Bu oran ise %3 ya da 4 olabilir.
Heading etiketleri (Altbaşlık)
Bir içerik hazırlanırken alt başlıklarda çok önemlidir. Makalenizi düz bir yazı yazıyormuş gibi değil aynı konu içerisinde insanlarında okurken farklı başlıklarla kafasındaki soru işaretlerinin yanıtlarını bulabilmelidir. Siz makalenizde farklı soru başlıklarını açtığınızda hem daha rahat yazarsınız hem de daha bilgilendirici makaleler hazırlanmış olur. Bu da içeriğin kalitesini artırır.
Permalink kullanımı
Permalink kullanıcı dostu bir bağlantı olarak bilinir. Kalıcı bağlantı olarak da tanımlanan bu bağlantıda URL içerisinde mutlaka hedef alınan kelimenin geçirilmesi gerekir. Yani siz bir anahtar kelimeden bahsedecekseniz bunun mutlaka başlıkta geçmesi gerekir.
Meta tag kullanımı
Her içeriğin mutlaka bir konusu ve özeti olması gerekiyor. Bunun için içeriğinizin yapısına uygun olan bir meta etiketi ve meta açıklaması yazmanız gerekiyor. Etiket en fazla 5 kelime olabilir açıklamanın ise 160 karakteri geçmemesi şart. Sitenizde bu alanların boş bırakılmış olması da arama motorlarının sitenizi bulmasını zorlaştıracaktır.
İçerik başlığı
İçeriğinize başlık atarken mutlaka anahtar kelimenizle başlamalısınız. Bu sayede kullanıcılar tarafından daha cazip bir başlık oluşturmuş olursunuz. Bu domain otoritenizin de artmasını sağlayacaktır.
Görsel
Makaleniz içinde yer alacak görsellerin etkisini artırmak için boyutlarına dikkat etmelisiniz. Her görselin kendine ait alt etiketleri olması gerekir.