Sitenizde bulunan sayfaların açılış hızlarını etkileyen bir takım faktörler vardır ve bu faktörler dengeli bir şekilde ayarlanmazsa o zaman sitenize gelen bir ziyaretçi geç açılan bir sitede kalmak istemeyecek ve hızlıca terk edecektir. Her web sitesinin amacı sitede kalış suresinin uzun olmasını sağlamak bu sayede urun, hizmet ya da bilgilerin daha fazla okunmasını ve talep edilmesini hedeflemektir. Bunun için bir web siteniz varsa ya da oluşturacaksanız işe hızını ayarlayarak başlamanız gerekiyor.
Peki, web sitesi nasıl hızlandırılır? Bu konuda herhangi bir fikriniz yok mu? O zaman size konuyla ilgili daha net ve aydınlatıcı bilgileri sunalım.
HTTP İstekleri
Bir web sitesinin sayfa hızını etkileyen en önemli faktörlerin başında resimler geliyor. % 80 olarak belirlenmiş olan bu rakamın geri kalan % 20’lik bölümü ise komut dosyaları ve stil sayfaları gibi sıralanır. Bunların tamamı için http isteği yapılır bunun için sayfanız üzerinde bileşenler ne kadar çok olursa sayfanın açılış hızı da o kadar uzun sürecektir. Eğer siz Google Chrome kullanıyorsanız bunun için sitenizin ne kadar http isteğinde bulunduğunu anlayabilmek için tarayıcınızdan geliştirici araçları kullanabilir ve bu isteği azaltabilirsiniz.
İlginizi Çekebilir : SEO Hizmeti
JSS ve CSS Dosyalarını Küçültün ve Birleştirin
Sitenizin hızını artırmak istiyorsanız JSS ve CSS dosyalarını sıkıştırarak küçültmenizi tavsiye ediyoruz. Bir dosyanın küçültülmesini sağlamak gereksiz olan biçimlendirmeyi, kodları kaldırmayı ve beyaz alanı içerir. Gereksiz olan koflar sayfanızın boyutlarını büyüteceğinden dolayı sitenizin açılışını etkileyecektir. Bu işlemler teknik bilgi gerektiriyor olsa da tamamladığınız ya da tamamlattığınızda sitenizin hızınızın arttığını görürsünüz.
Sunucu Yanıt Zamanı
Web sitenizin sayfa açılış hızını belirleyecek olan faktörlerden birisi de sunucunuzdur. Eğer sunucunuz yavaş hizmet veriyorsa bu durumda değiştirmenizi tavsiye ederiz. Çünkü onunla ilgili sizin yapacağınız herhangi bir şey yoktur.
Sıkıştırma Denetimi Yapmalısınız
Dosyalarınızı olabildiğince küçültmeye özen gösterin ancak bunu sizin kalitenizi etkilemesine de izin vermemelisiniz. Dosyalarınız ne kadar küçük olursa siteniz o kadar hızlı yüklenir. Örneğin sitenizde çok fazla içerik, görsel ve sayfa varsa o zaman bu sayfaların büyüklükleri sitenizin açılış hızını etkileyecektir. Sitenizde dosya yüklerken sıkıştırarak yüklemenizi tavsiye ederiz.
Tarayıcı Önbelleği
Bir siteyi ziyaret ettiğinizde o siteyle ilgili bilgiler bilgisayarınızın sabit diskinde bir ön bellekte toplanır ve geçici olarak saklanır. Siz aynı siteyi tekrar ziyaret ettiğiniz zaman ise o siteye daha hızlı bir erişim sağlarsınız. Tarayıcı önbelleklemeyi aktif edebilmek için ise Cache eklentisini kullanabilirsiniz. Bu sayede sitenize gelen bir kullanıcı daha sonrasında yine sitenize geldiğinde daha hızlı görüntüleme yapacaktır.
Görüntü Boyutlarını Azaltın
Görüntü bir web sitesi için çok önemlidir. Çünkü kullanıcılar alacağı hizmet ve ürünle ilgili görsellere bakacaktır. Görsellerinizin kalitesi ve boyutu büyüdükçe sitenizde kapladığı alanda bir o kadar fazla olacaktır. Bunun içine sayfalarınızdaki görsellerinizi optimize ederek yani sıkıştırarak kullanmak daha mantıklı bir tercih olacaktır.
Videolar
Sitenize ekleyeceğiniz videolar varsa bunlar için farklı bir platform kullanmalısınız. Sitenizde görülen videoların başka bir platformda yüklü olması ve sizin sitenizden görüntülenebiliyor olması sitenizin hızının düşmemesini sağlayacaktır.
Eklenti Sayısını Azaltın
Sitenizde eklenti kullanıyorsanız sayısını azaltmaya dikkat etmelisiniz. Örneğin içerik yönetim sistemi kullanıyorsanız 3. parti eklentilerin sayısını azaltmalısınız. Eklentinin fazla olması güncellemeler sırasında sorun yaşamanıza neden olabilecektir. Eklentiler konusunda sadece işinizi görecek olanları kullanmalısınız. Mesela birden fazla iletişim formu eklentisi olmamalı.
Yönlendirmeleri Azaltın
Sitenizde taşıdığınız sayfalar varsa bunları silerken yönlendirmeler gerekli olabilecektir. Bağlantılarla ilgili sorun yaşamamak istiyorsanız yönlendirmelerinizin sayısını azaltmalısınız.
Hello there! I simply want to offer you a big thumbs up for your excellent information you have right here on this post. Ill be coming back to your website for more soon.